Kost - økologisk frokostordning

I både børnehave og vuggestue har vi frokostordning som en del af den samlede pris. 

Der bruges udelukkende økologiske og biodynamiske madvarer, og der laves kun vegetariske måltider. 

Hovedparten af maden laves i vuggestuens køkken. Her deltager vuggestuebørnene ofte i madlavningen. På hver børnehavestue er der endvidere et lille køkken, hvor en mindre del af maden tilberedes – eksempelvis bages der ofte boller på stuerne. De børn, der har lyst, hjælper med at tilberede maden.

 I denYggdrasils børnehavegruppe bliver køkkenet brugt til pædagogiske madlavning,  som betyder at en voksen som er medregnet i normeringen har ansvaret for madlavning sammen med børnene.

Om morgen er der mulighed for morgenmad i alle afdelinger. Efter formiddagens sang serveres “musebidder”, som er boller og grønt, fx gulerødder. Til frokost samles børn og voksne på stuen og spiser sammen. Frokostmåltiddet varierer mellem fx rugbrød m pålæg, grød, suppe mm. Frugt medbringes selv.